Cégismertető

Jogelődei a KAPOS VOLÁN Zrt., a GEMENC VOLÁN Zrt., és a PANNON VOLÁN Zrt. 2015. január 1-ével olvadtak be Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-be, amelyet a beolvadó társaságok integrációja céljából 2012. november 29.-i alapítói határozattal hoztak létre. 

A jogelődök 2005. január 1-jével a Magyar Állammal, mint ellátásért felelős Megrendelővel közszolgáltatási szerződést kötöttek az autóbusszal végzett menetrend szerinti országos és regionális személyszállítási közszolgáltatási tevékenységek végzésére. A szolgáltatási időszak 2005. január 1. - 2019. december 31-ig tart többszöri módosítás eredményeként.

A Társaság szolgáltatási Területe 14198 km2, ez az ország területének 15,3%-a. A szolgáltatással érintett lakosságszáma, mintegy 920 ezer fő, amely az ország lakosságának 9,3%-a, a szolgáltatásba bevont települések száma: 656, amely az ország településszámának 20,8%-a. A társaság által működtetett vonalhálózat mintegy 4300 km.

A Társaság menetrendszerinti és nem menetrendszerinti, szabadáras személyszállítási tevékenységeken kívül végzett egyéb tevékenységei, a belkereskedelmi tevékenység, az ipari, járműjavítási szolgáltatási tevékenység, továbbá az ingatlan bérbeadás, és a közvetített szolgáltatások.
A társaság közszolgáltatási feladatait, mintegy 800 db autóbusszal látja el, autóbusz-állomásai: Pécs, Kaposvár, Szekszárd, Szigetvár, Mohács, Siklós, Komló, Harkány, Siófok, Nagyatád, Marcali, Barcs, Tab, Csurgó, Bonyhád, Paks, Gyönk, Dombóvár, Tamási, Dunaföldvár.